Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında mevcut bakanlardan 16'sının milletvekili olarak seçilmesinin ardından bazı bakanların milletvekilliğinden istifa edip bakanlık görevine geri dönebileceğini duyurdu. Selvi, 2. turun gerçekleşeceği tarihe kadar milletvekili olarak seçilen bakanların TBMM'de yemin etmeyeceğini ve bakanlık görevini sürdüreceğini duyurdu.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Selvi'nin köşe yazısında yazdığı yazının bir kısmı şöyle:

" Bu durum şu açıdan önemli, 16 bakan milletvekili oldu. Milletvekili yemini edene kadar bakanlık görevine devam edecekler. Çünkü Meclis toplanıp yemin ederlerse bakanlık görevinden istifa etmeleri gerekecek. Erdoğan ikinci turu kazanırsa, seçimler yapıldıktan sonra Meclis toplanırsa milletvekili yemini etseler dahi aralarında bakan olacaklar daha sonra milletvekilliğinden istifa edip bakanlık görevine dönecekler. Bakanların tamamının değil ama bir kısmının yeniden bakanlık görevine dönmesi bekleniyor."