Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından yeni kabinede hangi isimlerin yer alacağı konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Kulislerde pek çok isim konuşulmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta yeni kabineyi açıklaması bekleniyor.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce parti binasının kapısına kilit vurdu Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce parti binasının kapısına kilit vurdu

Ekonominin sorumluluğu için Mehmet Şimşek'in adı geçerken, Meclis başkanlığı koltuğu için ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un ismi öne çıkıyor.

Konuk olduğu canlı yayında yeni kabineye dair edindiği kulis bilgilerini paylaşan Selvi, "Ben de isim konusuna girmek istemiyorum. Cumhurbaşkanı değerlendirme yapıyor. Meclis Başkanı olarak dün sorsaydınız söylemezdim ama bugün Numan kurtulmuş ismi çok ön plana çıktı. Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden sonra daha da güçlendi" şeklinde konuştu.

EKONOMİNİN SORUMLULUĞU

Yeni dönemde ekonomiden sorumlu olacak kişilere dair duyduğu isimleri de Selvi şu sözlerle açıkladı:

"Ben bu dönem iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir diye düşünüyorum. Birisi ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehmet Şimşek ismi çok anılıyor. Şimşek ismi netleşmeye yakınlaştı. Şimşek'in de kafasında bazı sorular var. Belki yeni bir görüşme daha yapacak ama Şimşek ekonominin yönetimde olacak. Lütfi Elvan ile Cevdet Yılmaz'ı da Bakan olarak değerlendirecek bir kanaat da yüzde 70-80 seviyesine ulaştı. Lütfi Elvan Ticaret Bakanı, Hazine ve Maliye Cevdet Yılmaz diye konuşuluyor.

İkinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile ilgili bende bir bilgi yok. Var olan kabinede milletvekilliğinden istifa ettirilip Bakan olacak isimler var. Bekir Bozdağ'ın yeniden Adalet Bakanı olacağı yoğun olarak konuşulmaya başlandı. Bakan Kurum'un istifa ettirilip yeniden Bakan olarak devam ettirileceği konuşuluyor. Hulusi Akar ve Süleyman Soylu için kulislerde Devlet Bahçeli görüşmesinin sonucu bekleniyordu. Onu alma imkanım olmadı. İkisinin de Bakan olarak dönme ihtimali güçlü. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olacağı söyleniyor. İbrahim Kalın da bu göreve uygun. Fidan için daha çok Dışişleri Bakanlığı konuşuluyor."