Kamuda tasarruf tedbirlerinin memur alımına etkisi nasıl olacak? Cevdet Yılmaz açıkladı Kamuda tasarruf tedbirlerinin memur alımına etkisi nasıl olacak? Cevdet Yılmaz açıkladı

24 Haziran tarihinde gerçekleştirilen İYİ Parti kongresinde yaptığı konuşma ile gündem yaratan Meral Akşener'in çıkışını değerlendiren Abdülkadir Selvi, CHP ile yerel seçimlerden önce kurulabilecek olası bir ittifakta bazı illerde İYİ Parti'nin söz sahibi olmak istediğini söyledi.

İYİ Parti liderinin açıklamalarını Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, şu sözlerle değerlendirdi:

''Meral Akşener’in bu açıklamalarından sonra CHP ile ittifak bitti diyebilir miyiz? Normalde bitmesi lazım. Normalde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın, 'İYİ Parti desteği olmazsa seçimi kaybederiz' diye kaygılanması lazım. Ama kazın ayağı hiç öyle değil. Geçmişte İYİ Parti’nin zarar görmesi ve Akşener’in itibar kaybına rağmen CHP ile ittifak içinde tutmak ve 6’lı Masaya geri oturtmak için seferber olanların hepsi Akşener tarafından yönetime alındı. Onlar şimdiden 'Bu kez teklif CHP’den gelmeli' diye kur yapmaya başladılar. Belli ki teklif gelmesini bekliyorlar. Birkaç il bize verilsin diye hazırlık yapıyorlar. Bunlar pazarlıkta el yükseltmek için yapılmış çıkışlar olarak gözüküyor. Yerel seçim öncesinde Akşener, 'kumar masası'na geri dönerse kimseyi şaşırtmasın. Çünkü sonuçta 'kasa' kazanır."