Kamu Kurumlarında Servis Dönemi Kapanıyor! Ekonomik Olmayan Yerlerde Toplu Taşıma Kartı Geliyor Kamu Kurumlarında Servis Dönemi Kapanıyor! Ekonomik Olmayan Yerlerde Toplu Taşıma Kartı Geliyor

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde yapılacak olan "Gazze Şeridi'nde acil ateşkes" oylaması öncesinde, ABD'nin böyle bir adım atılması yönündeki çağrıları desteklemediğini açıkladı. Wood, konseyde yaptığı açıklamada, bu tür bir ateşkes çağrısının sadece bir sonraki savaşın tohumlarını ekeceğini savunarak, "Çünkü Hamas'ın kalıcı barış görmek gibi bir arzusu yoktur" dedi.

Diğer taraftan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) BM Daimi Temsilci Yardımcısı Muhammed Abushahab, BM Güvenlik Konseyi'nin, dünya genelinde "kulakları sağır eden çağrılara" yanıt verme fırsatına sahip olduğunu belirtti. Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ise Washington DC'de yaptığı açıklamada, güvenlik konseyinin kararı kabul etmemesi durumunda "İsrail'e Gazze'deki Filistinlilere yönelik katliamını sürdürmesi için ruhsat verilmiş olacağını" ifade etti.