ATA İttifakı'nın dağılmasının ardından 14 Mayıs seçimlerinin Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıklamasını kamuoyuna doğrudan yapmasının ardından gözler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a çevrildi.

Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

Kemal Kılıçdaroğlu ile birkaç gündür yoğun bir görüşme trafiği içerisinde olan Özdağ'ın bugün Kılıçdaroğlu'na ikinci tur için destek açıklaması yapması bekleniyor. 

Öte yandan TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan'ın ulaştığı kulis bilgilerine göre Altılı Masa bileşenlerinden DEVA Partisi lideri Babacan ile Gelecek Partisi Davutoğlu'nun Özdağ'ın ittifaka katılmasına pek sıcak bakmadığı öğrenildi.

Zafer Partisi’nin 6’lı masada hoş karşılanmadığını vurgulayan Sözcan, şu ifadeleri kaydetti:

“DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bu işbirliğine çok sıcak bakmadığı söyleniyor. Babaca, Türklük tanımının Anayasa’dan çıkarılmasının değerlendirilebileceğini söylemişti. Özdağ o zaman bu tanımın Anayasa’da kalması gerektiğini açıklamıştı. Yine mülteciler konusunda da Davutoğlu, çekincelerini ifade etmişti, Özdağ’ın ise bu konuda tutumu daha sert. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise daha pragmatist yaklaşıyor. Kılıçdaroğlu istediği kişiyle görüşüp istediğini kabinede görevlendirebileceğini ifade etmişti. Demokrat Parti ise kayıtsız şartsız destek veriyor.  Sadece kayyum atanması konusunda görüş ayrılıkları var. Özellikle HDP’li belediyelere kayyum atanmasına devam edilmesini istiyor. Ümit Özdağ, mutabakat metninde 6’lı masanın diğer liderlerinin de imza koymasını istemişti. Masada sadece kayyum meselesi duruyor. Diğer partiler mutabakata imza koymayacak” dedi.