Daha önce toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, medya mensupları ve belirli meslek grupları artık bu hizmetten ücret ödeyerek yararlanacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor?

Kararın Ardındaki Sebep Ne?

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, alınan bu kararın ardında yatan ana sebebi açıklığa kavuşturdu. Son dönemlerde gözlemlenen akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş ve ÖTV'deki zammın, maliyetleri artırarak sürdürülebilir bir hizmet vermenin önünde engel olduğuna dikkat çekildi.

Taşıma Maliyetleri ve Kararın Arka Planı

Kooperatifin hesaplamalarına göre, tüm otobüslerin günlük cihaz cirosu ve taşınan yolcu sayısının oranı dikkate alındığında, kişi başına düşen maliyetin ortalama 6.08 TL olduğu belirlendi. Fakat bu maliyetlerin sürekli yüksek zamlarla dengelenmeye çalışılmasının doğru bir yaklaşım olmadığına vurgu yapıldı.

Diğer İllerde'de Kaldırılması Bekleniyor

Burdur'da alınan kararın ardından diğer illerinde benzer bir karar alması ve Türkiye genelinde bir çok ilde 65 yaş üzerine ücretsiztoplu taşımanın kaldırılması bekleniyor.