Türkiye'de Meclis'in yeni dönemi başladı ve sosyal güvenlik alanında önemli bir düzenleme gündemde. Bağ-Kur sigortalıları için 5 yıl erken emeklilik fırsatı sunacak olan bu düzenleme, birçok vatandaşı yakından ilgilendiriyor. İşte bu düzenlemeyle ilgili detaylar...


Meclis'te görüşülmesi beklenen düzenleme ile Bağ-Kur sigortalılarının prim gün sayısı SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) sigortalılarıyla eşit hale getirilecek. Şu anda Bağ-Kur sigortalılarının emeklilik için gereken prim gün sayısı 9 bin gün iken, bu düzenleme sonucunda 7 bin 200 güne indirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

emekli1-2

Bu değişiklik sayesinde Bağ-Kur sigortalıları, emeklilik için gerekli prim gün sayısını SSK'lı çalışanlarla aynı seviyeye getirebilecekler. Bu da demek oluyor ki, Bağ-Kur sigortalıları daha erken emeklilik hakkı kazanabilecekler.

Düzenleme sonrasında 7 bin 200 prim gününü tamamlayan Bağ-Kur sigortalıları, kadınlar için 58 yaşında, erkekler için ise 60 yaşında emekli olabilecekler.

Bu düzenleme, Bağ-Kur sigortalılarının emeklilik için ödemeleri gereken prim gün sayısını 1.800 gün azaltacak. Yani, Bağ-Kur sigortalıları bu düzenleme sayesinde yaklaşık olarak 5 yıl erken emekli olabilecekler.