Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilikle ilgili yeni düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, Emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesinin Meclis'ten geçtiğini ve Kasım ayının 15'ine yakın bu ödemenin yapılacağını söyledi. Ayrıca Bakan, Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayılarının 7,200'ye düşürülmesi çalışmalarının da başladığını ve yakın bir tarihte bu düzenlemenin hayata geçirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Bağ-Kur sistemine dair de önemli bir müjde veren Işıkhan, Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkının tanınacağını ifade etti. Bu düzenlemeyle Bağ-Kur sigortalıları, emeklilik hakkını çok daha erken bir tarihte kullanabilecekler.

Işıkhan ayrıca Kıdem Tazminatı sisteminde herhangi bir değişiklik çalışmasının olmadığını ve bu konuda Bakanlığın bir çalışma yürütmediğini belirtti. Emeklilikle ilgili çalışmaların ve düzenlemelerin, bütçe disiplini çerçevesinde yapılacağını vurguladı.

''Kadın öğretmenlerimize biber gazı dağıtacağız...'' ''Kadın öğretmenlerimize biber gazı dağıtacağız...''

Ayrıca ev kadınlarına emeklilik hakkı getirilmesi için çalışmaların başladığını ve isteğe bağlı sigortalılık kapsamında devletin prim desteği sunacağını açıkladı.