İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde kaybedilen canları anma etkinlikleri kapsamında, 1 Şubat'ta tamamlanan 46 bin deprem konutunun kura çekiminin gerçekleştirileceğini duyurdu. Konutların anahtar teslimlerine ise 6 Şubat itibarıyla başlanacağını belirtti.

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremin ardından 1 yılda konut teslimine yönelik açıklamalarını hatırlatarak, 1 Şubat saat 16.00'da ilk kura töreninin yapılacağını açıkladı. Şehir merkezlerinde 41 bin, köylerde ise 5 bin olmak üzere toplamda 46 bin konutun kura çekimine hazır olduğunu belirtti.

Vatandaşların uzun bir süre çadır ve konteynerde yaşamak zorunda kaldıklarını ifade eden Karaloğlu, yeni konutların vatandaşlara daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam alanı sunacağını vurguladı. Konutların park, bahçe, okul, cami gibi sosyal ve ekonomik ihtiyaçları karşılamak üzere planlandığını dile getirdi.

Deprem konutlarının yapı işlemlerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ve Emlak Konut iş birliğiyle gerçekleştiğini belirten Karaloğlu, AFAD'ın bölgedeki operasyonları yönettiğini de açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Öğretmen Atamaları Pazartesi Günü Açıklanacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Öğretmen Atamaları Pazartesi Günü Açıklanacak

Ayrıca, Bakan Yardımcısı Karaloğlu, şehir merkezlerinde yıkılan bölgelerin yeniden inşası ve ihyasıyla ilgili yoğun çalışmaların sürdüğünü, önümüzdeki dönemde bu alandaki projelerin artarak devam edeceğini ifade etti.