Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni pistinin açılış töreninde terörle mücadele vurgusu yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Zaman içerisinde havalimanının artan hava ve yolcu trafiğini karşılamakta zorlandığını görüyoruz.

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı'ndan sonra yolcu trafiğinin en çok olduğu 3. havalimanıdır. Sene sonunda yolcu sayısının 37 milyonu aşacağını öngörüyoruz.

İkinci pistin inşası için 2012 yılında karar aldık. Yeni pist ile havalimanı trafiği ikiye katlanacak.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni pistin devreye girmesiyle yıllık 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak kapasiteye erişecek.

Hava trafiği açısından maksimum kapasiteyi sağlamak amacıyla yeni pisti inişi eski pisti ise kalkış amacıyla kullanacağız.

Engelleme çabalarına rağmen İstanbul Havalimanı, Avrupa ve dünyanın en iyi havalimanları arasında gösteriliyor.

Hava ulaşımı altyapısını güçlendirmek için projelere devam ediyoruz. Çukurova Havalimanı'nı önümüzdeki ay açmayı hedefliyoruz.

Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez. Terörle ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir.

Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı

Son 21 yılda her şeyi denediniz. Her yola başvurdunuz fakat bizim kutlu yolculuğumuza set çekemediniz. Terörle yürüyenlere meydanı asla bırakmayız.

Ömrümüz yettiği sürece aziz milletimizin desteği bizimle olduğu sürece sizinle mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Terörle yol yürüyenlere, terör örgütlerini maşa olarak kullananlara meydanı asla bırakmayacağız. Teröriste terörist dememek için siyasi bukalemünların maskelerini indirmekte kararlıyız.