İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. "KISKAÇ-8" adı verilen operasyon kapsamında, 23 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 61 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Adana, Amasya, Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Balıkesir, Batman, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Erzurum, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Muğla, Sakarya ve Zonguldak illerinde yapıldı."

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin, FETÖ'nün sözde "askeri mahrem yapılanması" ve "emniyet mahrem yapılanması" içerisinde faaliyette bulundukları, örgüt içerisinde sorumlu kişilerle irtibatlı oldukları ve kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında, örgütün "Gaybubet Evi" olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklananlar, KPSS çalışma evlerinde sınavlara hazırlananlar ve FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunanlar da yer alıyor.