İstanbul merkezli düzenlenen "Kafes-44" operasyonuyla Ürfi Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı suç örgütüne büyük bir darbe vuruldu. Operasyon kapsamında ele geçirilenler basına sergilenirken, gözaltına alınanlar arasında Ürfi Çetinkaya'nın oğulları da bulunuyor.

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ürfi Çetinkaya'nın cezaevindeki liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Bu operasyonda Ürfi Çetinkaya'nın oğulları Rüstem Çetinkaya ile Hakan Çetinkaya da dahil olmak üzere toplam 44 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütünün; Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da ele geçen yaklaşık 13 ton, Türkiye'de ele geçen 24 ton olmak üzere toplamda 37 ton uyuşturucudan sorumlu olduğu belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin uluslararası uyuşturucu sevkiyatlarından elde ettikleri gelirleri Türkiye'ye getirip kayıt dışı olarak akladıkları ortaya çıktı.

Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde

Operasyon sonucunda, şüphelilere ait 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 işyeri, 53 araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı ve 7 adet kiralık kasa olmak üzere yaklaşık 20 milyar TL değerinde mal varlığına tedbir konuldu.