Bayraktar TB3'ten önemli başarı: Selçuk Bayraktar duyurdu Bayraktar TB3'ten önemli başarı: Selçuk Bayraktar duyurdu

Emekli maaşları ve memur maaşları başta olmak üzere, Ocak 2024'te Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın geliri artacak. Emekli maaşı zammı için çalışmaların yapıldığı bu süreçte, Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan'ın koordineli bir şekilde çalıştığı bildirildi. Aralık ayının son haftasıyla birlikte maaş zammı gündemin önemli bir konusu olacak. İlk adım olarak asgari ücret belirlenecek.

Refah payı hariç maaş zammı düzenlemeleri için gözler Aralık ayı enflasyon rakamlarında olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak'ta açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranları, 6 aylık enflasyon rakamlarını belirleyecek. Bu rakamlar, refah payı hariç emekli kök maaş zammı ve memur zam oranının kesinleşmesini sağlayacak.

Kasım ayında enflasyon oranının yüzde 3,28 olduğu belirtilirken, 5 aylık enflasyon oranının yüzde 33,66 olarak kaydedildiği ifade edildi. Merkez Bankası'nın 2023 yılı sonu enflasyon tahmini ile uyumlu bir şekilde gerçekleşen bu rakamlar, milyonlarca emekli, kamu çalışanı ve sosyal yardım alan vatandaşın beklediği zam oranlarını büyük oranda netleştirdi.