Türkiye'de Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala, vatandaşlarının dini vazifelerini yerine getirmeleri için kurban kesim bedeli açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı için vekaletle kurban kesim bedelini duyurdu.

Yurt içi ve yurt dışı fiyatlarının belirlendiği açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlediği ifade edildi.

Bu doğrultuda, ülkemizdeki vatandaşlar 2023 Kurban Bayramı'nda kurban kesim bedeli olarak 5 bin 950 TL ödeyecekler. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar ise 2 bin 750 TL tutarında kurban kesimi gerçekleştirebilecekler.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirledik. Bağışlarınızı başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, bu kurban kesim bedelleriyle Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekalet yoluyla kurban kesimi gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunabilecekler.