Dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun tutuklanmalarının ardından verdikleri ifadeler kamuoyuna yansıdı. İfadesinde, çiftin 150 milyonluk vurgun iddiaları hakkında açıklamalarda bulunan Kıvanç Talu, borçlarını ödemek amacıyla araba ve tekne sattıklarını açıkladı.

Limonda yasaklı madde tespit edildi! Savcılık harekete geçti, soruşturma başlatıldı Limonda yasaklı madde tespit edildi! Savcılık harekete geçti, soruşturma başlatıldı

Beril Talu ifadesinde, kimlik tespiti sırasında aylık kazancının 60 bin lira olduğunu belirtti. Çift, kendi kurdukları şirketin faaliyetlerinde aksaklık yaşanması nedeniyle borç almak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Borçlarını ödemek için çevrelerinden borç alarak zaman içinde borçlarının büyüdüğünü ifade etti.

 Beril Talu'nun ifadesinde, alacaklılar tarafından tehdit edildiklerini ve çocukları üzerinden şantaj yapıldığını iddia etti. Bu nedenle 15 Ekim'de Gürcistan'a gittiklerini belirtti. Ancak, bu süreçte sosyal medya ve haber sitelerinde kendilerini dolandırıcı olarak lanse eden haberlerle karşılaştıklarını söyledi.

 Kıvanç Talu ise aylık kazancının 40 bin lira olduğunu belirterek, ekonomik zorluklar nedeniyle projelerin iptal edilmesiyle sermaye ihtiyacı duyduklarını dile getirdi. Varlık satışına giderek borçlarını kapatmaya çalıştıklarını, ancak faizlerin yüksek olması nedeniyle ödemekte zorlandıklarını ifade etti.

Kıvanç Talu, yurtdışına çıkışlarının dolandırıcılık amacı gütmediğini, sadece eşinin ve çocuğunun can güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, haberlerin ardından alacaklıların suç duyuruları ve tehditlerle karşılaştıklarını söyledi.