Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Niğde'nin Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesinde, 15 yaşındaki bir kız çocuğunun zorla evlendirilmek istendiği iddiası sosyal medyada büyük tepki topladı. Kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla durumu duyuran çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemeler sonucunda, A.Ö.'nün ailesinin Ankara'da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi. A.Ö.'nün annesi D.Ö., babası B.Ö. ve 21 yaşındaki damat A.Ö., damadın annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alındıktan sonra şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Mahkemede çıkarılan damat A.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.Ö.'nün annesi D.Ö., babası B.Ö., damadın annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi