Olay, Yalova’da 2019 yılında yaşandı. İddiaya göre ortaokul öğrencisi olan B.N.G.’nin evine, kız arkadaşı Ş.A. misafirliğe geldi. Ş.A., B.N.G.’nin ailesi uyuduktan sonra, erkek arkadaşı ile görüşmek istediğini söyledi. İki arkadaş, Ş.A.’nın erkek arkadaşının evine gitti. Yine iddiaya göre Ş.A.’nın erkek arkadaşı o sırada evde yoktu. İki genç kız, evde olan B.P. ile oturmaya başladı. Bir süre sonra Ş.A.’nın kanepede uyuduğunu söyleyen B.N.G., o akşam yeni tanıştığı B.P. tarafından cinsel istismara uğradığını öne sürdü. B.N.G. şunları söyledi:

“O eve gittiğimizde bahsettiği arkadaşı yoktu. B.P. isimli arkadaşı vardı. Daha sonrasında Ş.A. uyumak istediğini söyledi ve karşı kanepeye geçip uyudu. B.P. bana temasta bulunmaya çalıştı. Ben kendisini ittirdim. Ne yaptığını sordum. Zor kullanarak bana cinsel istismarda bulunda. Bir güç alarak çocuğu üstümden ittirdim. O sırada arkadaşım uyandı. ‘Ne oldu?’ diye sorduğunda, B.P. ‘hamileyiz’ diyerek gülerek cevap verdi.”

13 yaşındaki genç kıza ilişki tuzağı Kız arkadaşının götürdüğü evde dehşeti yaşadı
B.N.G., olayın ortaya çıkmaması için B.P. tarafından tehdit edildiğini ve 2’nci kez cinsel istismara uğradığını da belirterek., “Olaydan bir süre sonra, kendisiyle görüşmek istediğimi, bu olayı böyle kapatamayacağını söyledim. Bir arkadaşıyla beraber beni almaya geldi. Motosikletlerle bir inşaat alanına gittik. Ben orada konuşmaya çalışırken, B.P. bir kez daha zor kullanarak bana cinsel istismarda bulundu. Ben, ikinci olayın ardından bir daha onunla görüşmek istemedim. Sadece mesaj yazarak kendimi ifade etmeye çalıştım. Bana sürekli, ‘Bir daha mı yaşamak istiyorsun?’ diye ithamda bulundu. Ben de istemediğimi söyledim. Sürekli benden cinsel içerikli fotoğraflar istedi, kabul etmedim. Herkese adımı yaymaya başladılar. ‘Ben bu kızla bunları yaşadım’ diyerek ortada gezmeye başladı” dedi.


Yaşadıkları nedeniyle okula gidemediğini, evden çıkamadığını söyleyen B.N.G, tehditler devam edince olayı 1 yıl sonra annesine anlattığını söyledi.

‘ARKADAŞIM ODADAYKEN BUNU YAPMAM MÜMKÜN DEĞİL’

B.N.G.’nin annesi K.Ş. ile yaptığı suç duyurusunun ardından Kasım 2020’de Yalova 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için tutuksuz yargılanan B.P., hakkındaki suçlamaları reddetti. Arkadaşı kanepede uyurken, aynı oda içerisinde B.N.G.’ye cinsel istismarda bulunmasının mümkün olmadığını söyleyen B.P., inşaatta yaşandığı iddia edilen ikinci cinsel istismar suçlamasını da kabul etmedi. B.P., B.N.G.’nin eski sevgilisi ile birlikte olduğunu ve suçu üstüne atmaya çalıştığını iddia etti. B.N.G.’nin arkadaşı Ş.A. da, B.N.G.’yi olayın gerçekleştiği akşam, B.P.’nin bulunduğu eve zorla götürmediğini söyleyerek, hakkındaki suçlamaları reddedip beraatini istedi.