Gençlik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatlarında istihdam etmek üzere sözleşmeli gençlik çalışanı alımı yapacak. Alım ile ilgili karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. İlan kapsamında 1071 sözleşmeli personel alınacak.

Başvuru tarihleri 29 Aralık 2023 (00.00) ile 8 Ocak 2024 (17.00) olarak belirlendi. Başvurular, e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Başvuruların ardından adaylar, başvurdukları grup için aranan niteliklere uygunluk yönünden incelenecek. Başvurusu kabul edilen adaylar arasından KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir grup ve il için ilan edilen kontenjan sayısının üç katı aday, sözlü sınav için çağrılacak.

Başvuru süreci ve sınav aşamaları ile ilgili adaylar, başvurularını ve sınav bilgilerini kariyer kapısı üzerinden takip edebilecek.