İYİ Parti'ye tekrardan ittifak teklifi sunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'nin teklifini kabul etmeyen Akşener'e yeniden ittifak kurmaya çağırdı.

Citi'den Türk lirası için flaş açıklama: Dolar karşısında uzun vadede TL'yi tercih edin Citi'den Türk lirası için flaş açıklama: Dolar karşısında uzun vadede TL'yi tercih edin

Yerel seçimler için CHP’den gelen teklifi reddeden İYİ Parti üyeleri, yerel seçimlerde farklı ittifak düşüncelerini de akıllara yer etti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Özgür Özel konuşmasından bir gün kadar önce İYİ Parti'yi ittifak kurmaya davet eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti GİK'te CHP’nin sunduğu öneriyi reddettikten sonra teklifini tekrar gündeme getirdi.

Sosyal medya platformu üzerinden teklifini yenileyen Özdağ, İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmama kararının "geç kalmış, doğru bir karar" diyerek vurguladı.

Ümit Özdağ, verilen kararın ortaya çıkaracağı durumların altını çizdi:

“Ancak İYİ Parti'nin CHP ile yolları ayırma adımını attığı bu günlerde Cumhur İttifakı  en güçlü dönemini yaşamaktadır. Eğer iYİ Parti Zafer Partisi ile seçim işbirliği oluşturmaz ise CHP'den ayrılma adımı Cumhur ittifakına açık destek ile sonuçlanacaktır."

“Zafer Partisi'nin İYİ Partiye önerdiği seçim işbirliğinin Cumhur ittifakının seçim başarısının önündeki tek gerçek engel olacaktır. Zafer Partisi-İYİ Parti seçim işbirliği CHP-AKP ekseninde bölünmüş siyasette gerçek bir üçüncü seçenek ortaya koyacaktır.  AKP ve CHP çevresinde şekillenmiş ittifaklara oy vermek zorunda kalan kitleler için Zafer-İYİ Parti ittifakı yeni bir çekim merkezi olacaktır." 

‘Yüzde 20'yi rahat buluruz’ dedi.

“Zafer Partisi anketlerde % 6.5, İYİ Parti'nin ise %7.5 göründüğünü savunan Özdağ, "Seçim işbirliği yapılması durumunda bu oranın % 20'yi rahatlıkla bulacağı görülmektedir. Mevcut şartlar altında yapılması gereken geçmişte ve bugün farklı anlayışları ve karşılıklı itirazları erteleyerek, seçmen için yeni bir seçenek ortaya koymaktır." 

diyerek açıklama yaptı.