BIST 100 endeksi, yıl başından beri gösterdiği güçlü performansla dünya genelinde öne çıkan endeksleri geride bırakarak rekorlar kırdı.

ABD Merkez Bankası'nın faiz indiriminde aceleci davranmayacağına dair endişeler artarken, şirketlerin beklenenden daha iyi performans göstermesi ve özellikle teknoloji alanında faaliyet gösteren firmaların karlılığının artmasıyla pay piyasalarında risk iştahı yükseldi.

Teknoloji şirketlerinin liderliğinde başlayan ralli, New York Borsası'ndan Avrupa ve Japonya'ya yayılarak BIST 100 endeksinin dünya çapında önde gelen endeksleri geride bırakmasına neden oldu.

ABD'de Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones endeksleri, Avrupa'da DAX 40, CAC 40, MIB 30 ve FTSE 100 endeksleri ile Asya'da Nikkei 225, Sensex, Şanghay bileşik, Kospi ve Hang Seng endeksleri yükseliş kaydederken, BIST 100 endeksi yıl başından bu yana büyük bir artış göstererek dolar bazında da önemli bir artış yaşadı.

Bankacılık ve holding endekslerindeki yükselişin yanı sıra, bilişim sektörü özellikle dikkat çekerken, BIST 100 endeksi içinde yer alan hisselerin çoğu değer kazandı. Türk Hava Yolları, Ereğli Demir Çelik, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Akbank en çok işlem gören hisseler arasında yer aldı.

En fazla yükseliş kaydeden hisseler arasında Agrotech Teknoloji, Tav Havalimanları ve Kocaer Çelik bulunurken, Qua Granite, Hektaş ve Kayseri Şeker Fabrikası en çok değer kaybeden şirketler oldu.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

BIST 100 endeksindeki günlük işlem hacmi, en yüksek seviyesine ulaşarak 19 Şubat'ta 154,8 milyar liraya çıktı.

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, düz rakamların piyasalarda her zaman ilgi gördüğünü belirterek, 10.000 puanın önemli bir eşik olduğunu ve aşılmasıyla yükselişin hız kazanabileceğini söyledi.

NoorCM Menkul Değerler Kurumsal İlişkiler Direktörü Ahmet Uluhan, bankacılık ve holding sektörü önderliğinde piyasada yeni zirvelerin görülebileceğini belirtirken, Standard & Poor's'un not artırımının ve TÜFE verilerinin piyasayı destekleyebileceğini ifade etti.

Perform Portföy Fon Yöneticisi Altan Aydın ise endeksteki hareketin devam edeceğini ve yabancı yatırımların artış gösterebileceğini söyledi.