Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TikTok hakkında bir açıklama yaptı.

TikTok'un dünya genelinde ve Türkiye'de yaygın olarak kullanılan bir sosyal medya platformu olduğunu belirten Öztürk, dünya genelinde 1 milyardan fazla, Türkiye'de ise 30 milyon kullanıcısı olduğunu ifade etti.

Öztürk, TikTok'un Türk aile yapısı ve kültürüne uygun olmadığını savundu. Platformda müstehcen içeriklerin, canlı yayınlarda gelir sağlayan hesapların ve çocuk istismarı içeren paylaşımların bulunduğunu belirten Öztürk, bu tür hesap yöneticilerine yönelik operasyonlar yapıldığını ve adli soruşturmaların başlatıldığını dile getirdi. TikTok'un bir bataklığa dönüştüğünü ve bunun önlenmesi gerektiğini söyledi.

Yatırımcıların beklediği rakam geldi: Gram altın için uzak bir hedef değil Yatırımcıların beklediği rakam geldi: Gram altın için uzak bir hedef değil

Ahlaki değerlerin ihlal edildiği bir sosyal medya platformunda yapılan paylaşımların toplum düzenini tehdit ettiğini vurgulayan Öztürk, bu tür içeriklerin sağlıklı bir toplum için tehlike oluşturduğunu ifade etti. Ahlakın yok olması durumunda geleceğin de kaybolacağını savundu.

Öztürk, TikTok'un kapatılması gerektiğini ve bu doğrultuda bir kanun teklifi hazırladıklarını belirtti. Türk milletinin kültürel değerlerini korumak için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ve milli kültürün ve ahlaki yapının korunacağını umduğunu ifade etti.