Amerikan finans devi Citi'nin stratejistleri, Türk lirasının önümüzdeki aylarda dolar karşısında değer kazanacağını öngörerek, yatırımcılara 6 aylık forward işlemlerinde TL'de uzun pozisyon almalarını tavsiye etti. Stratejistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sıkı para politikası duruşunu koruması ve seçimlerin gündemden düşmesi ile birlikte TL'nin sermaye çekmeye devam edeceğini belirtti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yeni Anayasa İçin Tarih Verdi! Beklenenden de Yakın TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yeni Anayasa İçin Tarih Verdi! Beklenenden de Yakın

TCMB'nin stratejik hamleleri

Citi'nin baş stratejistlerinden Luis Costa ve ekibi, TCMB'nin iç piyasada para akışını kontrol altına almak ve döviz mevduatlarından uzaklaşmak için kademeli adımlar attığını vurguladı. Bunun yanı sıra, faiz oranlarındaki potansiyel artışlar ve tüketici enflasyonunun önümüzdeki aylarda zirveye ulaşabileceği öngörüsüyle birlikte, TCMB'nin makro ihtiyati tedbirlere odaklanma ihtimaline dikkat çekti.

Yatırımcılara yönelik risk ve getiri analizi

Citi stratejistleri, önerdikleri yatırım stratejisinde, yatırımcıların %5 getiri hedefleyebileceklerini, ancak olası zararların %2.5 ile sınırlı tutulması gerektiğini belirtti.