Bu yeni düzenlemeyle, "Light Paket" adı verilen ekonomi sınıfı bilet sahipleri, kabin bagajı için ek ücret ödemek zorunda kalacak.

Yenilenen Uçuş Paketleri ve Bagaj Politikası

Pegasus'un yeni uygulaması, dört farklı uçuş paketi sunuyor. Bu paketler, misafirlerin kabin bagajı ihtiyaçlarına göre farklılaşan seçenekler içeriyor:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız
  1. Kişisel Eşya Paketi: Tüm misafirler, uçak içerisine boyutları 40cm x 30cm x 15cm ve ağırlığı 3 kilogramı geçmeyen, koltuk altına sığabilecek bir çanta getirebilecek.
  2. Ek Kabin Bagajı Seçenekleri: Ek kabin bagajı hakkı isteyen yolcular, bu hizmeti tekil bir ürün olarak veya paketlerden birini seçerek satın alabilecekler.

Dört Farklı Paket ve Özellikleri

Yeni düzenleme kapsamında yolculara sunulan paketler şunlardır:

  • Light Paket: Bu paketi seçen yolcular, ihtiyaçlarına göre ek kabin bagajı satın alabilecek.
  • Süper Eko Paket, Avantaj Paket ve Comfort Flex: Bu paketler, 1 adet kişisel eşya ve 1 adet kabin bagajı hakkının yanı sıra, 20 kg'a kadar uçak altı bagaj hakkı sunuyor.

Uygulamanın Başlangıcı ve Geçerlilik Detayları

Bu yeni kabin bagajı ücretlendirme politikası, 14 Şubat 2024 tarihinden itibaren satın alınan yurt dışı ve Kuzey Kıbrıs ekonomi sınıfı biletler için geçerli olacak. 14 Şubat öncesinde satın alınan biletlerde ise eski bagaj uygulama ve kuralları geçerliliğini koruyacak.