TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız'ın açıklamalarına göre, emeklilere yönelik ikramiye zammında şu üç formül öne çıkıyor:

Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı
  1. Yüzde 49.25'lik Artış: Bu formül uygulanırsa, emeklilere ödenen ikramiye, mevcut 2 bin TL üzerinden hesaplandığında 2985 TL'ye yükselecek.
  2. Düz 5 Bin TL Ödeme: Her iki bayram için de 5'er bin TL ödeme yapılarak toplamda 10 bin TL ikramiye ödenmesi seçeneği.
  3. Yüzde 100 Zam: Geçen seneki uygulamaya benzer bir şekilde, her bayram öncesi 4 bin TL olmak üzere, toplamda 8 bin TL ödeme yapılması.

İkramiye Ne Zaman Ödenecek?

Emeklilerin bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği konusunda da bilgi verildi. Yıldız'ın açıklamasına göre, ikramiyelerin Ramazan Bayramı'ndan önce, 3-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılması planlanıyor. Hangi formülün uygulanacağına dair kararın ise bayrama kadar netleşmesi bekleniyor.

Karar Süreci

Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak. Bu tarihe kadar meclisten ilgili kanunun geçmesi gerekiyor. Emeklilere yapılacak ikramiye zammının Mart ayında meclise sunulması ve yürürlüğe girmesi öngörülüyor.