Türkiye’nin ilk uzay yolculuğuna sayılı günler kaldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabıından yaptığı paylaşıma ilişkin, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın, AX-3 mürettebatıyla birlikte 17 -18 Ocak gecesi 01.11 saatlerini gösterdğinde uygulanacak fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru hareket edeceğini belirterek, "Bu tarihi görev; Türkiye’nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak" cümlelerini aktarıp yolculuğun saatini paylaştı. Nerdeyse 36 saat sürecek yolculuk mürettebatın 19 Ocak 13.15'te ISS'e ulaşacağı tahmin ediliyor.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Uzay uçuşuna özel hatıra pulu
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile PTT tarafından Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu düzenleyecek astronot Alper Gezeravcı'nın Türk Bayrağını uzaya çıkaracağı misyona özel hatıra pulu ile zarf tasarımı yaptı.

100. yıl için tasarlandı
Pulun sol kısmında içerisinde 100. Yıl logosuyla beraber Türkiye Uzay Ajansı logosunu da kapsayan, 8 köşeli Selçuklu Yıldızı bulunuyor. Onun yan tarafında omzunda Türk Bayrağı ile astronot Alper Gezeravcı'nın silüeti yer alıyor. Pulun etrafında ise tarihteki 16 Türk Devletine ithafen 16 yıldız olacak şekilde tasarlanmış.