TBMM'ye sunulan dokunulmazlık kaldırma talepleri arasında, CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok ve TİP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil gibi toplamda dokuz milletvekilinin adı yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri olarak sunulan dosyalar, Meclis Başkanlığı tarafından Anayasa ve Adalet Komisyonu'na havale edildi. Bu dosyaların dört tanesi CHP, dört tanesi DEM Parti ve bir tanesi TİP milletvekillerine ait.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

DEM Parti'yi temsil eden milletvekilleri arasında Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz, İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ve İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok bulunuyor. TİP'ten ise İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil dosyası bulunuyor. CHP'nin ise Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e ait dokuz dosyası yer alıyor.

Dosyaların incelenmesi ve sonuçlandırılması süreci Karma Komisyon'un sorumluluğunda bulunuyor. Bu gelişme, dokunulmazlık konusunda önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.