Beyoğlu Özel İtalyan Okulu'nda yaşanan skandal olaylar, öğrenci M.K.'nın mağduriyetine yol açtı. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni H.S.'nin öğrencilere yönelik küfürlü konuşmalar ve tartışmalı davranışları, okul yönetiminin aldığı kararlarla birlikte daha geniş bir sorunun parçası haline geldi.

İtalyan Okulu'nda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni H. S.'nin ders esnasında sınıfa orta parmak işareti yaptığı, küfürlü konuştuğu gün yüzüne çıkmıştı.

AİLE ÖĞRETMENE TOLERANS İSTEMİYOR


Mağdur öğrencilerden M.K., yaşadığı durumu ailesine anlattı.

İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı


26 Mayıs'ta okula şikâyette bulunan M.K.'nın ailesi, sıfır tolerans politikası beklediklerini ifade ederek, okul yönetiminden daha etkin bir müdahale talep etti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR


Baskılara dayanamayan okul yönetimi ise öğretmen H.S. hakkında disiplin soruşturması başlattı.
 

Öğretmen H.S. ise okul yönetimine verdiği savunmasında, sınıfta öğrencilerin dikkatini toplamak için orta parmak hareketi yaptığını ancak küfür olarak algılanmaması gerektiğini belirtti.

H.S, ayrıca, ders işlerken bazı roman kahramanlarını tanımlamak adına küfür ettiğini doğruladı.


Okul yönetimi, soruşturmanın tamamlanmasının ardından gerekli yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

ÖĞRENCİYİ SINIFTA BIRAKTI


Ancak soruşturmanın devam etmesine rağmen yeni bir gelişme daha ortaya çıktı.
Tartışmaların odağında yer alan H.S.'nin başını çektiği öğretmenler, 8 Haziran'da okulda apar topar bir toplantı düzenleyerek, 25 öğrenciden sadece M.K. hakkında sınıf tekrarı kararı verdi.
Screenshot 32 Xssl

Sınıf geçme puanı 50 olan dersler için Resimden 48, Türkçeden ise 46 puan verilen M.K., sınıf tekrarına bırakıldı.