TBMM idari teşkilatında önemli değişikliklere gidildi. Başkan yardımcıları ve diğer üst düzey yöneticilerin görevden alınmaları durumunda müşavirlik kadrolarına atanmalarına sınırlamalar getirildi. İşte detaylar...

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Başkan Yardımcılarına Yeni Kısıtlamalar: TBMM idari teşkilatında görev yapan başkan yardımcıları, görevden alındıklarında şahsa bağlı müşavirlik kadrolarına atanamayacak. Ancak şartları karşılaması durumunda idari uzman kadrolarına atanabilecekler.

Genel Sekreter Yardımcıları ve Birim Başkanları: Genel sekreter yardımcıları ile birim başkanları görevden alındıklarında şahsa bağlı müşavirlik kadrolarına atanabilmek için en az 2 yıl kesintisiz görev yapmış olma şartını taşımalıdır.

Başkanlığa Yapılan Atamalarda Süre Kısıtlaması: Başkanlığa atananlar, atandıkları anda müşavirlik hakkı elde etmeyecekler. Artık bu hakkı elde edebilmek için en az 2 yıl süreyle çalışma şartı getirildi.

Başkan Yardımcılarının Durumu: Başkan yardımcıları, görevden alındıklarında müşavir kadrosu yerine uzman kadrosuna atanacak.

Mülakatsız Personel Alımı: TBMM idari teşkilatında yapılan yeni uygulamalar kapsamında çeşitli meslek gruplarında alınan personel için mülakat şartı kaldırılarak, noter huzurunda kura usulüyle belirleme yapıldı.