Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Törende Türk edebiyatının önemli isimleri onurlandırılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, spor dünyasındaki gelişmelere ve muhalefetin eleştirilerine dikkat çekti.

Süper Kupa krizine değinen Erdoğan, Türk sporunun başarılarına odaklanılması gerektiğini belirtti. Muhalefetin krizi istismar ettiğini savunan Cumhurbaşkanı, "Dün geceden itibaren muhalefetin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Özellikle "Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz" diyenlere yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, bu sözleri sarf edenlerle kol kola yürüyenlerin sözlerinin kıymetli olmadığını vurguladı. Sporun siyasi rekabetin malzemesi haline getirilmesini yanlış ve hatalı bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, bunun spora hiçbir faydası olmadığını belirtti.

Ayrıca, Erdoğan konuşmasında genç kuşakların idealleri gerçekleştirebileceğine olan inancını ve Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasının Türkiye için bir şeref olduğunu vurguladı.