Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Aile Destek Ödemesine 2024 yılında henüz bir açıklama yapılmamıştır. Ancak asgari ücrette yapılan zammın ardından sosyal yardım ödemelerine genellikle bu oranda bir zam yapılmaktadır. Asgari ücretin 2024 yılında 17,002 TL olarak belirlenmesi, sosyal yardım ödemelerinde de bir artış olabileceğine işaret ediyor.

Aile Destek Ödemesi, memur maaşlarındaki artışa bağlı olarak belirlenen bir yardım programıdır. Memur maaşlarındaki zam oranı, Aralık 2023 enflasyon oranına bağlı olarak belirlenecektir. Bu nedenle Aile Destek Ödemesine ilişkin zam miktarı, memur maaşlarındaki artışın belirlenmesiyle netlik kazanacaktır.

Memur maaşlarına yapılacak zam oranı Aralık 2023 enflasyon oranı sonrasında belli olacak ve Ocak ayında yapılacak artış sonrasında zamlı Aile Destek Ödemesi Şubat 2024'te hesaplara yatırılacaktır.

Aile Destek Programı ödemeleri, hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre belirlenmektedir. Bu kapsamda, gelir miktarına göre yardım tutarları farklılık göstermektedir. Bu bilgiler, sosyal yardım alan vatandaşların maddi durumlarına göre değişiklik gösterecektir.