Millî Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında görev yerleri değişen öğretmenlere, önceki görev yerlerine geri dönme hakkı tanıdı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 8 Şubat 2023'te Resmî Gazete'de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde olağanüstü hâl ilan edilmişti. Bu illerde görev yapan öğretmenler de deprem sonrası isteğe veya mazerete bağlı olarak görev yerleri değiştirilmişti.

Buna göre, deprem sonrası görev yeri değişen öğretmenlerin, daha önce görevli oldukları ilde bulunan eğitim kurumlarına süre şartı aranmaksızın Bakanlıkça yayımlanan duyuru doğrultusunda yer değiştirme başvuruları alınacak.

Başvurular, 3-6 Mayıs 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Atamalar ise 7 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ve atamalar, depremden etkilenen 10 ilde ilan edilen kontenjanlar dâhilinde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Ataması gerçekleşen öğretmenlerin yeni görev yerlerinde başlama işlemleri ise 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: O gruba yeşil pasaport verilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: O gruba yeşil pasaport verilecek

Duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.