Türkiye Gazetesi'nden Mahmut Özay'ın haberine göre; Yüksek Seçim Kurulu (YSK), pazar günü düzenlenecek olan yerel seçimlerin bazı yerlerde iptal edilmesi halinde, yenileme seçimlerini 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirecek. Yenileme yapılacak yerlerde yalnızca oy verme işlemleri yeniden yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığının işlemiş olduğu takvim kapsamında ise 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav da 2 Haziran 2024 pazar günü düzenlenecek.

Yenilenen yerlerdeki okullarda sandıkların oluşturulmasının yanı sıra çocukların sınava girecek olması tepkilere yol açtı. Aileler ve eğitimciler bu karara itiraz etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

"ÖYLE BİR SEÇENEK DE İMKANSIZ"

Eğitim uzmanı Onur Soğuk açıklamalarında, "Yerel seçimlerde küçük ilçeler olsa bile bu tarz yenilenmeler olduğunu daha önceki yıllarda gördük. Dolayısıyla da pazar günü gerçekleşecek seçimler sonrasında da yine itirazların olacağını biliyoruz. Türkiye genelinde LGS'nin o tarihte yapılması o yüzden pek mümkün gözükmeyebilir. Milli Eğitim Bakanlığı da bu durumu gözden geçirerek sınavı bir sonraki haftaya ertelemesi de imkansız. Çünkü o hafta TYT-AYT var yani YKS. Öyle bir seçenek de imkansız. Dolayısıyla LGS'nin, YKS'den sonraki haftaya alınması en mantıklı seçenek olarak görünüyor. YSK takvimi de sıkışık. Bu durumda ne karar alınacaksa hemen açıklanmalı. Mağduriyet oluşturulmamalı" ifadelerine yer verdi.