Zonguldak'ta 2017 yılında yaşanan ve uzun süre gündemi meşgul eden "Sahte diplomaöğretmen" skandalıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İddialara göre, sahte diplomayla 21 yıl boyunca öğretmenlik yaptığı tespit edilen İsmail Y'nin şimdi de hizmetli olarak Zonguldak'taki bir okula atanmış olduğu ortaya çıktı.

Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var

Olay, 2017 yılında Zonguldak'ta bir ortaokul müdürü olarak görev yaparken, bir hizmetliyle yaşadığı bir tartışma sonucunda ortaya çıkmıştı. Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucunda, İsmail Y'nin sahte bir diplomayla 21 yıl boyunca öğretmenlik yaptığı tespit edilmiş ve 'resmi belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla yargılanmıştı.

Görevden alındıktan sonra 2018'de Sinop'a işçi olarak atanmış olan İsmail Y, bir süredir orada çalışıyordu. Ancak bakanlık tarafından yapılan yeni bir tayinle tekrar Zonguldak'a atandığı belirtildi. Bu durum, daha önce sahte diplomayla 21 yıl boyunca öğretmenlik yapmış bir kişinin tekrar bir okulda görev almasıyla kamuoyunda soru işaretleri oluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın İsmail Y'nin 21 yıl boyunca aldığı maaşı geri istediği ve bu miktarın yaklaşık olarak 750 bin lira olduğu belirtidi.

KAYNAK: Haber Merkezi