Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son zamanlarda yapılan gelişmeler hakkında TRT Haber yayınına konuk oldu. Özellikle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne yönelik hazırlıklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, bakanlık olarak açık ve sağduyulu iletişim kanallarını güçlendirdiklerini ve sosyal diyaloğu teşvik edip yeni mekanizmalar oluşturduklarını vurguladı. Bu çerçevede, 1 Mayıs gibi önemli bir günün yaklaşmasıyla, tüm paydaşlarla daha fazla dayanışma içinde olmayı ve işçi haklarının korunması için birlikte çalışmayı sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, önümüzdeki hafta boyunca düzenleyecekleri programlarla emek dünyasının bu özel gününü kutlayacaklarını da ekledi.

Sedyeden Kalkıp Doktora Saldırmıştı! Şüpheliler Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı Sedyeden Kalkıp Doktora Saldırmıştı! Şüpheliler Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı

Bakan Işıkhan, yarın toplanacak olan Çalışma Meclisi'nin önemine de değindi. Bu toplantının, çalışma hayatının yapısal sorunlarına kalıcı çözümler üretmeyi hedeflediğini ve ortak bir vizyonun ortaya çıkmasını amaçladığını ifade etti. Çözüm odaklı platformların, kalıcı refahın temini için çalışma hayatının hem yapısal hem de fonksiyonel sorunlarının çözümü açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Ayrıca, Bakan Işıkhan, son iş gücü istatistiklerini paylaşarak iş gücüne katılma oranının tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Bu durumun, Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı gibi güçlü yol haritalarıyla daha da ileri seviyelere ulaşacaklarına olan inançlarını pekiştirdiğini dile getirdi. Son olarak, yıl başından itibaren 336 bin vatandaşın işe yerleştirilmesini sağladıklarını ve iş pozitif uygulamasıyla kadınların işe yerleştirilme sayısının 100 bine ulaştığını açıkladı.