MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Rus hükümeti, ülke akaryakıt piyasasında istikrarın sağlanması amacıyla önemli bir adım attı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya, benzin ihracatını 1 Mart itibarıyla 6 ay süreyle yasakladı. Bu karar, Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri dahil olmak üzere hükümetlerarası anlaşmalarla yapılan sevkiyatı kapsam dışında tutuyor.

Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, dün yaptığı açıklamada, benzin ihracatına yönelik olası yasak kararının önceden planlanandan önce kaldırılabileceğini ifade etmişti. Ancak son alınan kararla birlikte, benzin ihracatının 6 ay boyunca durdurulacağı kesinleşti.

Rusya'da yaşanan benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan artış, bu kararın alınmasında etkili oldu. Benzin ihracatı, ülke içindeki tedarik ve talep dengesinin korunması amacıyla daha önce de bazı dönemlerde kısıtlanmıştı. Eylül 2023'te benzer bir adım atılmış, ancak yaklaşık 2 ay sonra yasak kaldırılmıştı.