CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen "halk buluşması" programında yaptığı konuşmada, Meral Akşener ile Ankara'da siyasi ittifak kuramadıklarını ancak emekli ittifakında buluştuklarını ifade etti. Özel, "Meral Hanım da söylüyor. Bütün partiler söylüyor, en güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır" dedi.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Özel, CHP'nin esnafın, çiftçinin, memurun, emekçinin ve emeklinin baba evi olduğunu vurgulayarak, herkese kapılarının açık olduğunu belirtti. Baba evinin tapusunun kendisinde olmadığını, bunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te olduğunu ifade etti.

Gazipaşa'da son beş yılda önemli yatırımların yapıldığını belirten Özel, ilçeye otel yatırımlarının artacağını ve yerli/yabancı turist ziyaretlerinin artacağını söyledi.

Antalya'nın "üvey evlat" muamelesi gördüğünü dile getiren Özel, 2023 yılında 73,6 milyar lira vergi tahsilatının yapıldığını ancak yatırım programında Antalya'ya sadece 7,1 milyar lira ayrıldığını ifade etti. Antalya'nın haklarını arayacaklarını ve üvey evlat muamelesi görmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Özel, Antalya'nın teşvik edilmesi gerektiğini, her yönüyle desteklenmesi gerektiğini ve turistlerin daha fazla harcama yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerini eleştirerek, emeklilere verilen ikramiyenin düşük olduğunu belirtti.

Çiftçilerin mazot fiyatlarındaki artışlar nedeniyle sıkıntı yaşadığını ve devletin çiftçilere destek vermesi gerektiğini dile getiren Özel, Gazipaşa'da üretilen tropikal meyvelerin dünya pazarlarında daha fazla değer görmesi için devletin destek olması gerektiğini söyledi.

Özel, konuşmasının ardından Gazipaşa Belediyesi'nin hayata geçirdiği projelerin toplu açılışını yaptı ve ilçe belediye başkan adaylarını sahneye davet ederek destek istedi.