Kamudanhaber- Özel Haber

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yapılacak rotasyon konusunda planları Konya'da öğretmenlerle paylaştı. Rotasyonun hayata geçirilmesi için bir taslak metin hazırlanıyor.

Bu taslağa göre, aynı okulda 12 yıl boyunca çalışan öğretmenler, aynı durumda olan diğer öğretmenlerle yer değiştirecekler. Yer değiştirme işlemi, belirli bir takvim ve başvuru usulüne göre yapılacak.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Rotasyon işlemi için MEBBİS üzerinden bir sistem açılacak ve ilçede aynı okulda 12 yılını dolduran öğretmenlerin okulları burada listelenecek. Öğretmenler, tercihlerini yapacaklar. Tercih yapmayan öğretmenler ise zorunlu bir rotasyona tabi tutulacaklar.

Bakan Yusuf Tekin, rotasyonun hayata geçirileceğini açıkladı ancak rotasyon sisteminin öğretmenlere uygulanmaya başlanması en erken 1 ila 3 yıl sürebilir.