NASA, Türkiye'nin güneyinde ve Suriye'nin kuzeybatısında 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından Hatay'da yaşanan elektrik kesintilerini gözler önüne seren çarpıcı bir görüntü paylaştı. NASA'nın uydu görüntüleri, depremden 2 gün önce ve 2 gün sonra Hatay'ın gece ışıklarını karşılaştırarak, felaketin etkilerini ortaya koydu.

Görüntüler, özellikle Hatay'ın Antakya ilçesinin büyük zarar gördüğünü ve bölgenin genelinde ciddi elektrik enerjisi kaybı yaşandığını gösteriyor. Depremin yol açtığı altyapı hasarları ve can kayıplarının yanı sıra, elektrik kesintileriyle birlikte şehirlerin karanlık bir tabloya büründüğü anlaşılıyor.

NASA tarafından paylaşılan bilgilendirme metni, özellikle Antakya'nın ağır bir darbe aldığını belirtiyor. Görüntüler, depremin öncesinde ve sonrasında bölgedeki ışık miktarındaki dramatik değişiklikleri göstererek, felaketin etkilerini görsel olarak açığa çıkarıyor.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Türkiye'nin unutulmayacak tarihlerinden biri olan 6 Şubat 2023'teki depremin, ülkenin genelinde derin bir acıya ve yıkıma neden olduğunu hatırlatan metin, milyonların bir araya gelerek yardım ve kurtarma çalışmalarına katıldığını vurguluyor. 7,7 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki 7,6 büyüklüğündeki sarsıntı, 50 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olarak "Yüzyılın felaketi" olarak kayıtlara geçti.