MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın sürekli yeni kabiliyetler geliştirdiğini ve son dört yıldaki krizlerin küresel kırılmaları derinleştirdiğini belirtti.

Adaletin, herkesin hakkını alması olduğunu savunan Kalın, iki devletli çözümün İsrail için kalıcı güven ve istikrarın tek seçenek olduğuna inandıklarını ifade etti. Ayrıca, saldırıları durdurma, kalıcı ateşkes sağlama, insani yardımları ulaştırma, esir takası, iki devletli çözüm ve Filistin milli uzlaşısını sağlama çabalarını vurguladı.

Muğla'da 52 Gündür Aranan Şaban Ataş'ın Eski Eşi Cinayeti İtiraf Etti! 'İple Boğduktan Sonra Gömdü' Muğla'da 52 Gündür Aranan Şaban Ataş'ın Eski Eşi Cinayeti İtiraf Etti! 'İple Boğduktan Sonra Gömdü'

Caydırıcılığın, bir tehdidi ortaya çıkmadan engelleme yeteneği olduğunu açıklayan Kalın, Türkiye'nin savunma sanayi, SİHA ve kritik altyapı teknolojilerindeki başarılarına dikkat çekti. Güçlü ve dirençli bir Türkiye'nin bölgesel ve küresel barış için vazgeçilmez olduğuna inandıklarını ifade etti.

Kalın, stratejik güvenliğin sadece kendi ülkesinin değil, diğer ülkelerin güvenliği ve refahını da gözetmesi gerektiğini belirterek, Milli İstihbarat Akademisi'nin kuruluşunu duyurdu. Ayrıca, aşırı sağ hareketlerin değerlendirildiği bir raporu paylaşarak, bu hareketlerin Batı demokrasileri, Türkiye ve dünya güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Son olarak, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yenilenen internet sitesini tanıttı.