Öğrencisini taciz ettiği iddia edilen öğretmen tutuklandı Öğrencisini taciz ettiği iddia edilen öğretmen tutuklandı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, "İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Lansmanı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurum'un konuşmasında vurgulanan noktalar arasında, İstanbul'un geleceğine yönelik kararlı adımların atılacağına dair güçlü bir vurgu yer aldı. Pazar günü gerçekleşecek olan lansmanın, İstanbul için yeni bir belediyecilik döneminin başlangıcı olacağını belirtti. İstanbul'un yeni döneme hazırlandığını ve bu sürecin heyecanla beklenildiğini ifade etti.

Kurum, kampanya sürecinde milletle aynı duyguları paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Bugüne kadar gerçekleştirilen 4 büyük tanıtım toplantısının yanı sıra, ulaşım, sosyal destekler, kentsel dönüşüm ve altyapı gibi öncelikli ve acil olan 40 proje hakkında bilgi verdi. Bu projelerin altı ay ve bir yıl içinde tamamlanacağını belirterek, İstanbul'un gelecek beş yılının lokomotif gücü olacağını vurguladı.

Raylı sistem projelerine de değinen Kurum, İstanbul'un ulaşım altyapısını güçlendirmek için önemli adımlar atacaklarını ifade etti. Samandıra-Sultanbeyli metro hattının 6 km uzunluğundaki ilk bölümünü ilk yılda hizmete açacaklarını ve raylı sistem hattını toplamda 420 km'ye çıkartacaklarını belirtti. Ayrıca, başlatılan ancak iptal edilen projelerin yeniden ele alınacağını ve Kaynarca-Tuzla arasındaki hattın yapımına ilk 6 ay içinde başlanacağını açıkladı. 

Depreme hazırlık çalışmalarına da önem verdiklerini vurgulayan Kurum, İstanbul'un deprem risklerinden korunması ve şehrin depreme hazır hale getirilmesi için çaba sarf edeceklerini dile getirdi. 39 ilçede 650 bin konutun inşa sürecine başlayacaklarını ve Kiptaş eliyle 300 bin konutun yapımına hemen başlanacağını duyurdu. Konut başvurularının 15 Nisan'da başlayacağını ve bir ay içinde tamamlanacağını belirtti.