Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Nazilli ziyareti kapsamında yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. İnce, "7 cumhurbaşkanı yardımcısı olmaz, 6'lı masa yanlış" diyerek hükümetin yönetim modelini eleştirdi.

Nazilli'de halka seslenen İnce, 28 Mayıs'taki seçimlerde Millet İttifakı'nın seçimi kaybettiğini iddia etti ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Erdoğan'a seçimi bile bile verdiklerini söyledi. "Artık hiçbir şey yapamayan Erdoğan'a seçimi bile bile verdiler. Ortada icraat yok, ortada AK Parti korkusu var sadece. AK Parti korkusuyla seçim olmaz. Ülke böyle yönetilmez." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Tunç'tan üstü kapalı 'kayyum' mesajı Adalet Bakanı Tunç'tan üstü kapalı 'kayyum' mesajı

İnce, konuşmasında CHP'nin kendi liderlik iddiasındaki rahatsızlığına da değindi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladıktan sonra CHP içinde endişe ve korkunun başladığını belirtti. İnce, "Ben memleketi geri kazanmak istiyorum o kadar. Memleket zengin olsun istiyorum. Bizim derdimiz memleket." ifadelerini kullandı.