MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 26-27 Mart 2024'te gerçekleşecek ortak sınavlar hakkında bilgi verdi. Ölçme sürecinin amacının öğrencilere geri bildirim sağlamak olduğunu belirten Bülbül, bu doğrultuda açık uçlu sorulara geçtiklerini ve tüm sınavlarda bu tarz soruların kullanılacağını vurguladı.

Bülbül, ortak sınavların "ülke genelinde", "il ve ilçe genelinde" ve "okul genelinde" olmak üzere üç şekilde yapılacağını açıkladı. Ayrıca, öğrencilerin cevaplarını kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılacağını belirtti.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Ülke genelinde yapılan sınavlarda, öğrencilerin cevaplarının puanlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Bülbül, puanlama işlemlerinde hata payının olmaması için öğretmenlere puanlama eğitimleri verileceğini ifade etti.

Sınav sonuçlarına erişim konusunda ise Bülbül, Türkçe dersi 6. sınıf ortak yazılı sınav sonuçlarının okul müdürlüklerinin erişimine açılacağını ve matematik dersleri ile ilgili sonuçların öğrencilere bildirileceğini belirtti.