Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Siirt ve Şırnak'ın merkez ilçeleri ile Beytüşşebap, Uludere ve Silopi bölgelerinde, özellikle yüksek kesimlerde 20 santimetreyi aşan karla karışık yağmur ve kar yağışı beklentisi var. Yağışın, bölgedeki ulaşım koşullarını zorlaştırabileceği ve sürücüler için ekstra dikkat gerektirebileceği konusunda uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Den Saganak Ve Kar Yagisi Uyarisi (1)

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

Alınması Gereken Tedbirler

Bölge halkına ve ilgili kurumlara, beklenen yoğun kar yağışlarına karşı gerekli tedbirleri almaları tavsiye edildi. Ulaşım aksamaları, buzlanma ve don olaylarının yanı sıra çığ ve tipi gibi olumsuz hava koşullarına karşı özellikle yüksek kesimlerde yaşayanların ve yolculuk yapacakların dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu tür hava şartlarında vatandaşların güvenliklerini sağlamak ve olası riskleri en aza indirmek için gerekli önlemleri alması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu