Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Kamu Görevlilerinin Geneline Yönelik Mali Ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 Ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucunda, memurların servis hizmetinin sağlanamadığı durumlarda aylık toplu taşıma kartı verilmesi kararı alındı. Bu düzenleme, merkez teşkilatında görev yapan kamu personeli için geçerli olacak ve 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Dönem Toplu Sözleşmesinde yer alan servis hizmeti hükümlerine göre, Bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele mesaiye geliş ve gidişleri için servis hizmeti sağlanıyordu. Ancak 7. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde yapılan düzenleme ile servis hizmetinin sağlanamadığı durumlarda bu personel için aylık toplu taşıma kartı verilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, birden fazla toplu taşıma aracını kullanarak aktarma yapmak zorunda kalan personele de birer aktarma ilave edileceği belirtiliyor. Bu düzenleme, merkez teşkilatında görev yapan memurları kapsayacak şekilde düzenlendiği için taşra birimlerinde çalışan personel bu uygulamadan faydalanamayacak.