Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın Suudi Arabistan'a çeşitli temaslarda bulunmak üzere ziyarette bulunacak. Bu ziyarette Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da Bakan Şimşek'e eşlik edecek.

Bakan Şimşek ve Başkan Erkan'ın yurt dışı ziyaretleri kapsamında gerçekleşecek olan bu ilk görüşmelerde yatırımcı gruplarıyla toplantılar yapılacak. Aynı zamanda, Bakan Şimşek Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Temaslarda bulunması beklenen Bakan Şimşek'in 13 Temmuz Perşembe günü Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!

Bu sırada, Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majid Al-Hogail de Türkiye'de bulunuyor. Bugün Ankara'da gerçekleşen bir görüşmede, Bakan Al-Hogail Türk Bakanı Ömer Bolat tarafından ağırlanmıştır. Bakan Bolat, görüşme hakkında yaptığı açıklamada, ikili ticaret, karşılıklı yatırımlar, müteahhitlik hizmetleri, akıllı kent teknolojileri ve Türk firmalarının Suudi Arabistan'daki faaliyetleri gibi konuların ele alındığını belirtti. Ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesine yönelik adımların değerlendirildiğini ifade etti.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi