Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), ortak sınavlara ilişkin yeni açıklama geldi. Buna göre, ortak sınavlarda açık uçlu sorular kullanılabilecek. Ancak, diğer tüm ortak yazılı sınavlar ve diğer yazılı sınavlar açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

MEB, öğrencilerin gelişimini izlemek, müfredatın okullar arasında uyumlu bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması" başlatıyor.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Bu sınavlarla ilgili detaylar şu şekildedir...

Bu öğretim yılı için geçerli olmak üzere, Bakanlık, il ve ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanacak. Ancak, gerektiğinde altyapı hazırlandıktan sonra bu sınavlarda açık uçlu sorular da kullanılabilecek.

Geriye kalan tüm ortak yazılı sınavlar ve diğer yazılı sınavlar açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları iki aşamada yapılacak: önce yazılı sınavlar, sonra her öğrenci için yeteri kadar zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavları yapılacak.

Türkiye genelinde 81 ilde ortak yazılı sınavlar düzenlenecek ve bu sınavlar da çoktan seçmeli sorular içerecek.