Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise öğrencilerine, akademik derslerin yanında beceri temelli kurslara katılma imkanı sunacak. Lise öğrenimi boyunca yüz yüze ya da uzaktan eğitim yöntemleriyle kursları tamamlayan öğrencilerin sertifikaları ile 40 saatlik sosyal sorumluluk programlarında yaptıkları uygulamalar, e-Portfolyolarına işlenecek.

MEB Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, lise öğrencilerine yönelik uygulanmaya başlanacak sosyal sorumluluk programlarına ve beceri temelli kurslara yönelik açıklamalarda bulundu.

Topçu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla öğrencilerin akademik derslerinin yanında okul içinde ve okul dışında yaptıkları her türlü faaliyetlere yönelik etkin bir e-Portfolyo sistemini hayata geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Lise öğrencilerine akademik derslerin yanı sıra "program dışı etkinlikler" kapsamında, bazı beceriler kazandırılması amacıyla 3 farklı kurumdan kurs alabilecekleri yeni bir çalışmaya başladıklarını bildiren Topçu, lise öğrencilerinin ilk olarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün e-yaygın sisteminden ilgi ve ihtiyaçlarına göre çok sayıda kurslardan istediklerini gönüllü olarak seçebileceklerini anlattı.

Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak? Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

Topçu, "Bunun yanında öğrencilerimiz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademinin uzaktan eğitim modülleri içinde yer alan paket beceri kurslarına katılabilecekler. Ayrıca Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün hazırlığını yaptığı uygulama ile teorik kısmının uzaktan, uygulama kısmının ise yüz yüze olacağı paket beceri kurslardan da seçim yapabilecekler. Bu kursları tamamlayan öğrencilerin sertifikaları e-Portfolyolarına eklenecek." dedi.

Öğrenciler için planlamasını yaptıkları 3 farklı kurs programına ilişkin Topçu şu bilgileri verdi

"Öğrencilerimiz, kursları belgelendirerek okul idaresine sunacak. Planlama, okul yönetimi tarafından yapılacak ve ilgili belgeler okul yönetimince öğrencilerimizin e-Portfolyosuna işlenecek. Burada öğrencilerimizin bireysel öğrenmelerini teşvik ederek belli paket becerilerini sertifikalandırmalarına imkan sağlamak istiyoruz. Öğrencilerimiz, e-yaygın kurslarından ilgilerine göre herhangi birini seçerek beceriler elde edebilecekler. Hayat boyu öğrenme kapsamında öğrencilerin ilgi ve ihtiyaç alanlarına hitap edebilecek çok sayıda kurs Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün e-yaygın sisteminden seçilerek alınabilecek. Dolayısıyla bir öğrencimiz eğer bilinçli şekilde planlama yaparsa 9'uncu sınıftan başlayıp 12'nci sınıfa gelinceye kadar bu kurslar üzerinden alacağı eğitimlerle kendine paket bir beceri seti oluşturma imkanına sahip olabilecek ve bunu sertifikalandırabilecek.