İstanbul merkezli 15 şehirde gerçekleştirilen operasyonlarla egzotik hayvan kaçakçılığına darbe vuruldu. 565 hayvanın ele geçirildiği operasyonlarda yakalanan 36 şüpheliden 9'u adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda egzotik hayvan kaçakçılığını önlemek ve CITES sözleşmesine aykırı hareket edenleri yakalamak amacıyla operasyon düzenledi.

Önceki takipler sonucunda suçlarla ilişkilendirilen 11 şüpheli teknik ve fiziki takibe alındı. Şüphelilerin gelir kaynaklarının belirlenmesi için Türkiye Bankalar Birliği ve MASAK ile iş birliği yapıldı.

Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor" Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor"

İstanbul merkezli 15 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 17 Ocak ile 29 Nisan tarihleri arasında 36 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda 565 egzotik hayvan, 18 hayvansal ürün, 52 çip ve çip okuma cihazı ile 3 bin 215 hayvan halka bileziği ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Operasyon kapsamında yakalanan 27 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 29 Nisan'da yakalanan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.