Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve merkez konseyi üyeleri, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla görevlerine son verildi. TTB Merkez Konseyine Erzurum, Malatya, Konya, Denizli ve Samsun illerinde yer alan Tabipler Odası başkanları görevlendirildi.

Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu? Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın,Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmaları ilişkin hazırlanan ve Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesine gönderilen davaname kapsamında yapılan duruşmada, görevden atılmaları istenilen TTB Merkez Konseyinin üyeleri ve avukatları yer aldı.

Davada hakim, bu duruşmada dosyanın karara bağlanacağını söyleyerek avukatlara sözünü verdi.

Başkanı Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik kullandığı ifadelerden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma da "terör propagandası yapmak" suçuyla 27 Ekim 2022 tarihinde tutuklandı. Bu soruşturma kapsamında, 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle açılan dava, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "yetkisizlik" kararı verilerek İstanbul'a yönlendirildi.

Duruşmada kararını açıklayan hakim, TTB Merkez Konseyi yönetiminin indirilmesi gerektiğinin sonucuna vardı.