Milli Eğitim Bakanlığı, "Türkiye Yüzyılı Maarif Söyleşileri" adı altında düzenlenen etkinliklerin ilkinde Bakan Yusuf Tekin'i ağırladı. Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleşen söyleşide Bakan Tekin, katılımcılara Türkiye'nin eğitimdeki hedefleri ve gelecek vizyonu hakkında önemli bilgiler verdi.

Bakan Tekin, milli bir maarif bilinciyle kendi eğitim modellerini oluşturma imkanına sahip olduklarını belirterek, Türkiye Yüzyılı Maarif Söyleşileri programının eğitimde farklı bakış açıları ve deneyimleri ortaya koymayı amaçladığını vurguladı. Ayrıca, programın maarifte ortak bir anlayış ve işbirliği oluşturmak adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Sosyal yaşam ve eğitimdeki değişim süreçlerini anlatan Bakan Tekin, daha önceki müsteşarlık ve rektörlük görevlerine dair çalışmalarını paylaştı. Başarıya ulaşmada ekip ruhunun önemine değinen Tekin, birlikte çalışan bir ekip olduklarını ve bu birlikteliği tüm eğitim camiasına hissettirmeye çabaladıklarını söyledi.

Erdoğan: Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum Erdoğan: Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum

Türkiye'nin her köşesindeki okulları ziyaret ederek öğretmenlere ve personele düşüncelerini aktardığını belirten Tekin, tevazu sahibi olmanın ve sağduyulu davranmanın önemine vurgu yaptı. Bakan Tekin, sorunların üstesinden gelmenin ekip çalışması ve doğru iletişimle mümkün olduğunu dile getirdi.